Bulgarian English

Начало
Обновление
Новини
Връзки
Историята
Публикации
Слава БЪЛГАРСКА
Галерии
Археология
Град В. Търново
Св. Сава Сръбски
Стенописите
Цар Калоян
Финансиране проекти
 
Начало


Окрадоха металната ограда до “Свети 40 мъченици” Версия за печат Изпрати като E-mail

Изрязана е голяма част от предпазната метална ограда до църквата “Св. 40 мъченици” От три дена липсват три поредни железни пана от високата част на тротоара. Изрязаните парапети са в неосветен район, освен това е по пътя на туристите и е реална опасността някой да падне в урвата на необезопасеното място.

Любопитно е, че при премахването на металните елементи е оставена само горната част от парапета. “Янтра ДНЕС” подаде сигнал за поредния случай на вандализъм в Община В. Търново. Шефът на строителната дирекция в Общината инж. Динко Кечев разпореди проверка по случая. От години не сме имали вандалски прояви около църквата “Св. 40 мъченици”. За последно там преди около 5 г. сме пребоядисвали металните парапети, посочи той.

Областният всекидневник алармира и за друг проблем. Каменните павета около площад “Цар Асен I” в старата столица вече се вадят. Гранитните сиви камъни са изкопани и разместени, а някои от надигнатите павета в средата на платното могат да предизвикат и катастрофа. За разлика от ронливите червени китайски плочи в пешеходната зона пред крепостта “Царевец” паветата са български и бяха редени от майстори, наети от Русенско.

Паважът все още е в 5-годишния гаранционен срок по проекта и задължение да направи ремонта е на фирмата изпълнител “ВТ Инженеринг”, за което веднага ще бъде уведомен, заяви инж. Кечев.

 

Източник: www.dnesbg.com


Предишна Следваща
 
Партньори
Министерство на културата
Нови Интернет Технологии
Национален Исторически Музей
Областен Управител Велико Търново
Община Велико Търново
Велико Търновски Университет
АИМ при БАН
Реклама
Реклама 6
Реклама 5

 
НИТ Нови Интрернет Технологии. © 2003 - 2012