Bulgarian English

Начало
Обновление
Новини
Връзки
Историята
Публикации
Слава БЪЛГАРСКА
Галерии
Археология
Град В. Търново
Св. Сава Сръбски
Стенописите
Цар Калоян
Финансиране проекти
 
Начало


Камери ще пазят историческите обекти във Велико Търново Версия за печат Изпрати като E-mail

Дата: 25.01.2014 г.

Камери ще пазят историческите обекти във Велико Търново. Охранителните устройства ще бъдат поставени първо до църквата на Иван-Асен II “Св. 40 мъченици”, чиято ограда бе фино отрязана от неустановени до този момент апаши. Все още не са разкрити и хулиганите, които заляха с боя емблематичния за старата столица паметник на Асеневци в края на миналата година. Там вече са инсталирани две наблюдателни устройства и оттогава няма посегателства.

Идеята, която се обсъжда между чиновници в кметството и общински съветници, е покрай всички културно-исторически обекти да има камери. Инвестицията ще възлиза на около 30 000 лв. Парите ще бъдат осигурени от инвестиционната програма на общината, която трябва да бъде приета до месец.

Веднъж вече местните общински съветници пожелаха гардове да бдят около крепостта “Царевец”. Причината бяха няколкото атаки от страна на апаши по хълма, които задигнаха над 200 м от кабелите, по които тече ток за светлинните тела от шоуто “Звук и светлина”. Хълмът обаче е държавна собственост и общината не може да финансира охраната му.

Източник: www.trud.bg 
Предишна Следваща
 
Партньори
Министерство на културата
Нови Интернет Технологии
Национален Исторически Музей
Областен Управител Велико Търново
Община Велико Търново
Велико Търновски Университет
АИМ при БАН
Реклама
Реклама 6
Реклама 5

 
НИТ Нови Интрернет Технологии. © 2003 - 2012