Bulgarian English

Начало
Обновление
Новини
Връзки
Историята
Публикации
Слава БЪЛГАРСКА
Галерии
Археология
Град В. Търново
Св. Сава Сръбски
Стенописите
Цар Калоян
Финансиране проекти
 
Начало


Жители и гости на Старопрестолно Търново посрещат Великден на Царевец Версия за печат Изпрати като E-mail
Дата: 19.04.2014г.

На историческия хълм Царевец ще посрещнат Великден и тази година жителите и гостите на Велико Търново. Те ще могат да влязат в крепостта след 22,30 ч. на 19 април. Пасхалното богослужение пред реставрираната патриаршеската църква "Св. Възнесение Господне" ще започне в 23,30 ч., а точно в полунощ ще бъде изнесен и раздаден Благодатният огън. Пожеланията за Христовото възкресение ще бъдат съпроводени със звъна на всички камбани в града и празнични илюминации над Царевец.

В 0,30 ч. от Патриаршеската църква ще тръгне литийно шествие към катедралния храм "Рождество на Света Богородица", където литургията ще продължи от 01,00 ч. Преди това на площад „Цар Асен I" ще се раздават боядисани яйца и парчета козунак.

Великденски служби ще има и във всички православни храмове в града. На 20 април в 11,00 ч. по традиция богослужение за Второ възкресение ще има пред храм „Възкресение Христово" в парк „Руски гробища", където също ще се раздават боядисани яйца и козунак. Вечерта от 21,00 ч. ще бъде излъчен Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - Звук и светлина".


Източник: http://regnews.net/
Предишна Следваща
 
Партньори
Министерство на културата
Нови Интернет Технологии
Национален Исторически Музей
Областен Управител Велико Търново
Община Велико Търново
Велико Търновски Университет
АИМ при БАН
Реклама
Реклама 6
Реклама 5

 
НИТ Нови Интрернет Технологии. © 2003 - 2012